Můj první článek zaměřený na konkrétní téma se bude týkat vaření nebo spíš "pečení". Chci se s Vámi podělit o recept na ovesný "mugcake", který je mou oblíbenou rychlovkou a zároveň nouzovkou, když mám chuť na něco sladšího, ale aby to bylo zároveň zdravé. Původní recept jsem objevila už v létě na instagramu u jedné slečny, kterou delší dobu sleduji a nakonec jsem si jej upravila do své vlastní podoby :) Jedná se o velmi rychlou záležitost s pomocí mikrovlnky - doufám, že Vám bude bude chutnat!
Na jednu porci budete potřebovat:
- 1/2 jemných ovesných vloček
- 1 vajíčko
- trocha mléka (od oka podle toho, jestli se "hmota" moc lepí)
- 1 lžíčka skořice
- datlový sirup (může být i rýžový, kukuřičný, agávový - dle Vaší chuti)
- 1 banán
Postup:
Do poloviny hrnku si nasypeme jemné ovesné vločky. Rozklepneme k nim 1 vajíčko a vše promícháme. Pokud je těsto moc lepivé, přidámě trošku mléka. Dále přidáme lžičku skořice, trochu datlového sirupu. Na talíři si rozmačkáme půlku banánu a přidáme jej k těstu a vše pečlivě promícháme. Stačí už jen hrníček s těstem dáme do mikrovlnky a necháme ohřívat 2-3 minuty (ale pozor, aby těsto nevylezlo při ohřívání z hrníčku ven - osobní zkušenost! :D). Pokud je mugcake správně upečený, měl by jít s hrníčku krásně vykloupit - zbývá už jen ozdobit zbývající půlkou banánu (ale nemusí být, záleží na Vás) a také datlovým sirupem.
![]() |
| Výsledek několika minut práce = mugcake :) |
Dobrou chuť! :)
P.S. Znáte tento mugcake? Popřípadě znáte i jiné "rychlovky"? :) Podělte se o recept!

Žádné komentáře:
Okomentovat