neděle 9. listopadu 2014

Ovesný "mugcake"

Krásný večer Vám přeji!

Můj první článek zaměřený na konkrétní téma se bude týkat vaření nebo spíš "pečení". Chci se s Vámi podělit o recept na ovesný "mugcake", který je mou oblíbenou rychlovkou a zároveň nouzovkou, když mám chuť na něco sladšího, ale aby to bylo zároveň zdravé. Původní recept jsem objevila už v létě na instagramu u jedné slečny, kterou delší dobu sleduji a nakonec jsem si jej upravila do své vlastní podoby :) Jedná se o velmi rychlou záležitost s pomocí mikrovlnky - doufám, že Vám bude bude chutnat! 

Na jednu porci budete potřebovat:

  • 1/2 jemných ovesných vloček 
  • 1 vajíčko
  • trocha mléka (od oka podle toho, jestli se "hmota" moc lepí)
  • 1 lžíčka skořice
  • datlový sirup (může být i rýžový, kukuřičný, agávový - dle Vaší chuti)
  • 1 banán

Postup:

Do poloviny hrnku si nasypeme jemné ovesné vločky. Rozklepneme k nim 1 vajíčko a vše promícháme. Pokud je těsto moc lepivé, přidámě trošku mléka. Dále přidáme lžičku skořice, trochu datlového sirupu. Na talíři si rozmačkáme půlku banánu a přidáme jej k těstu a vše pečlivě promícháme. Stačí už jen hrníček s těstem dáme do mikrovlnky a necháme ohřívat 2-3 minuty (ale pozor, aby těsto nevylezlo při ohřívání z hrníčku ven - osobní zkušenost! :D). Pokud je mugcake správně upečený, měl by jít s hrníčku krásně vykloupit - zbývá už jen ozdobit zbývající půlkou banánu (ale nemusí být, záleží na Vás) a také datlovým sirupem. 

Výsledek několika minut práce = mugcake :)

Dobrou chuť! :)


P.S. Znáte tento mugcake? Popřípadě znáte i jiné "rychlovky"? :) Podělte se o recept!






Žádné komentáře:

Okomentovat