Ahoj!
V tomhle článku se pustím do představení mého "receptu" (nebo spíš pokusu o něco zvláštního) - jáhlové kaše s nutellou a kokosem
Jáhlové kaši jsem celkem přišla na chuť - mám konkrétně kaši od značky Nomina, která mě ve zdravé výživě stála 36 Kč. Kaše je velmi rychle hotová a dost mě vždycky zasytí. Je to 300 g balení, prozatím jsem si udělala už 3 kaše a mám ještě tak půlku balení. Ale je pravda, že já si tu kaši dávám do poměrně hodně mléka a mám ji ráda více hustší - možná by se někomu z vás z ní povedlo mít více porcí
Jsem možná hrozná, ale ráno si dopřeju hned něco sladkého a stále doufám v to, že to nebude moc pak vadit, když mám celý den před sebou.. no nevím
Každopádně..
Jáhlové kaši jsem celkem přišla na chuť - mám konkrétně kaši od značky Nomina, která mě ve zdravé výživě stála 36 Kč. Kaše je velmi rychle hotová a dost mě vždycky zasytí. Je to 300 g balení, prozatím jsem si udělala už 3 kaše a mám ještě tak půlku balení. Ale je pravda, že já si tu kaši dávám do poměrně hodně mléka a mám ji ráda více hustší - možná by se někomu z vás z ní povedlo mít více porcí
Jsem možná hrozná, ale ráno si dopřeju hned něco sladkého a stále doufám v to, že to nebude moc pak vadit, když mám celý den před sebou.. no nevím
Každopádně..
Suroviny:
- jáhlová kaše (kolik si jí dáte, záleží čistě na vás a hlavně na tom, kolik si dáte mléka)
- mléko (opět je to na vás, já si dávám tak 150 - 200 ml, ale to když mám pocit, že mám velký hlad)
- kokos
- nutella (může být klidně i Nugeta, Linolada apod.)
- javorový sirup (já mám značku Alnatura, konkrétně typ A)
Ohřeju si mléko v mikrovlnce asi 1 minutu, ale můžete klidně i o něco déle, pokud chcete mít jistotu, že vám kaše hned tak nezchladne. Pak do něj vmíchám jáhlovou kaši - množství dávám tak, aby kaše nebyla vodová ani moc hustá, prostě to sami poznáte
Pak si přidám pěkně doprostřed nutellu a jako ozdobu si nasypu trošku kokosu a zaliji to jemně javorovým sirupem. Nakonec ji nechám 1-2 minuty odstát. Já osobně si kaši pak trošku promíchám, než ji začnu jíst, ta nutella se v ní krásně rozpustí a dobře ji ochutí, je to pak mňamka
Dobrou chuť!
Pak si přidám pěkně doprostřed nutellu a jako ozdobu si nasypu trošku kokosu a zaliji to jemně javorovým sirupem. Nakonec ji nechám 1-2 minuty odstát. Já osobně si kaši pak trošku promíchám, než ji začnu jíst, ta nutella se v ní krásně rozpustí a dobře ji ochutí, je to pak mňamka
Dobrou chuť!
Jáhlová kaše s nutellou, kokosem a javorovým sirupem
P.S. Jakou kaši si děláte nejradši? Jáhlovou, rýžovou, ovesnou, pohankovou nebo případné kombinace jako rýžovo-jáhlovou atd.? 


Žádné komentáře:
Okomentovat