úterý 24. března 2015

Mramorové muffiny

Muffiny byly, jsou a vždycky pro mě budou velký oříšek ohledně správného těsta - jeho "vyběhnutí", jeho měkkosti a jemnosti. Tento recept je už asi třetí, který jsem odzkoušela a zatím byl nejlepší - ale přesto by to chtělo ještě vylepšit :)

Ingredience (těsto by mělo vyjít min. do 12 formiček):
o    280 g hladké mouky
o    115 g cukru
o    2 lžičky prášku do pečení
o    špetka soli
o    2 lžíce kakaa
o    vanilkový lusk nebo vanilkový cukr nebo lžička vanilkové esence
o    2 vejce
o    250 ml mléka
o    85 g másla

Postup:
Smíchejte suché přísady kromě kakaa a v jiné míse prošlehejte tekuté přísady, spojte obě směsi dohromady a těsto rozdělte do dvou  nádob. Jednu obarvěte kakaem. Do košíčků plňte střídavě obě těsta a lehce promíchejte párátkem, aby vzniklo mramorování. Košíčky jsem plnila těstem až skoro po okraj a muffiny pěkně vyběhly a nepřetekly. Pečte cca 20 minut při teplotě 180°C (snažte se prvních 15 minut troubu neotvírat, jinak mají muffiny tendenci "splasknout", ale pak už si hlídejte, zda se nepřipalují).
Já si muffiny nakonec ještě víc vylepšila, jelikož mi navrchu uprostřed praskly (pokud se vám tohle nestane, netřeba je pak upravit následujícím postupem) :D Použila jsem speciální vykrajovačku, kterou jsem doprostřed muffinů udělala díru až ke dnu papírového košíčku, "vydlabala" jsem to těsto a vzniklý prostor jsem naplnila meruňkovou marmeládou a Linoládou (můžete použít i Nugetu, Nutellu, vyjde to skoro nastejno). Muffiny pak byly méně suché a získaly tak zajímavější chuť :)


Užijte si zbytek večera (do středy už moc času nezbývá) a zítra se těšte na další článek!


Vaše Stripy blonde

P.S. Omlouvám se za nevzhlednou fotku, ale bohužel jsem je při pečení zapomněla vyfotit více esteticky a hlavně jsem je pekla pro přítele k svátku - proto jsem je takhle dozdobila jmenovkami :)

Žádné komentáře:

Okomentovat